onsdag den 19. oktober 2011

Tiny Core Linux

TCL er som udgangspunkt tiltænkt stand alone eller single user systemer med henholdvis ingen og lidt bruger data. Disse kan så bootes fra diverse media fx usb nøgler.
For større permanent data lager til fx multi user eller service og applikations servere kan der bootes med "persistent" home katalog, der mountes eksternt fra resten af systemet.

Ved opstart kopiers systemet fra tinycore.gz til hukommelsen og system filerne overskrives fra backup. På den mådes sikres det at systemet altid er som på installations tidspunktet og at systemet køre hurtiger, da det gangske simpelt kun eksistere i hukommelsen.
 
Ved ændringer i system filer skal disse filer noteres på en liste, hvorfra der tages en system backup. Filer i denne backup vil blive kopieret tilbage over i systemet efter boot.
System backup fortages enten på foranledning af brugeren efter en rettelse eller ved system genstart.

Har man mange rettelser eller vil man lave sit eget system tager det ikke mange minutter at lave et nyt image man kan boote fra. Det er vigtigt for at opretholde en høj system integritet og ikke få for mange filer i sin system backup.

Programmer og applikationer tilføjes systemet via TCL's egen pakke manager. I TCL kaldes de for "extensions" da de tilføjes som en del af systemet og behandles på samme måde.

Tiny Core linux kommer i tre forskellige versioner

  Micro Core 8,2Mb Uden X
  Tiny Core 12Mb Med X
  Multi Core 48Mb Micro, Tiny og Multi Core images,

Multi Core indeholder alt fra de to andre images indklusiv udvidet netværk og installations værktøjer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Baggrunden for opslag og artikler her på AOit er mine mere end sidste ti års erfaringer i drift og brug af LAMP platformen til at løse et utal af opgaver. En platform der består af Linux, Apache, MySQL og PHP. Alle fire frit og åben software og til at presentere data som som information bruger jeg HTML til formatering og CSS til layout.