torsdag den 19. juli 2012

Xming X Server for Windows

Det hænder der er nogen der har brug for at køre et grafisk unix program på en windows maskine og det kræver selvfølgelig en Xserver til windows.

Beskrivelse: 
Xming is the leading X Server for Microsoft XP/2008/Windows7. It is fully featured, small and fast, simple to install and because it is standalone native Microsoft Windows, easily made portable (not needing a machine-specific installation).

Website:
http://www.straightrunning.com/XmingNotes/

Download:
http://sourceforge.net/projects/xming/

Du skal efter installation være opmærksom på at "allow" tilføje IP adressen på den unix computer du vil køre programmer fra.

Instruktioner:
For at køre programmerne skal du logge på unix computeren med PUTTY.
Husk at afkrydse feltet "Enable X forwarding".
Du finder feltet i "Category" kolonnen til venstre når du starter PUTTY.
Kig under "Connection - SSH - X11".
Indtast derefter "localhost:0" i "Display" feltet.
Du kan også efter at være logget på en unix computer eksportere miljø variablen "DISPLAY=ip_adresse:display_nr" fx export DISPLAY=192.168.1.33:0 til den computer der skal have de grafiske programmer op på skærmen.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar

Baggrunden for opslag og artikler her på AOit er mine mere end sidste ti års erfaringer i drift og brug af LAMP platformen til at løse et utal af opgaver. En platform der består af Linux, Apache, MySQL og PHP. Alle fire frit og åben software og til at presentere data som som information bruger jeg HTML til formatering og CSS til layout.