fredag den 7. december 2012

Snyd med USB harddiske og nøgler/sticks

Selvom det er en gammel nyhed, ser det ud til det i Danmark er mere aktuelt end nogen sinde før.
Der snydes med størrelsen på USB harddiske og USB Flash nøgler/sticks der sælges på internettet og hos isenkræmmere.

Så sent som i går var en stribe falske USB nøgler i omløb på Den Blå Avis (dba.dk). Efter en henvendelse blev de hurtigt fjerne uden kommentarer fra sælgeren.

Det er ikke altid lige let at gennemskue om der er snyd med USB nøgler og harddiske, det anbefales derfor altid kun at købe EDB udstyr fra en rigtig forhandler.

I dette tilfælde er der nogle helt tydelige beviser som gælder mange af dem.

USB nøglen på billedet var annonceret med 500GByte plads til mellem 700kr og 1000kr.
Maksimum størrelse på USB nøgler er i dag 256GByte.
Hukommelse på USB flash nøgler kommer altid i blokke af 8bits per byte, så når der engang kommer USB flash nøgler på over 500GByte vil størrelsen være 512GByte.
Kingston har slet ikke en model der ligner den annonceret. Så at sikre sig producenten overhovedet har modellen som forsøges solgt kan nogle gange også være et tydeligt tegn på snyd. Men det kan ALDRIG være et tegn på der ikke er snydt! Nogle pirat kopier ligner til forveksling originalerne. Endnu være er at et eventuelt billede af produktet ikke stemmer overens med det man har modtaget, når man tager luppen frem og gennemgår font typer og størrelser, så stol aldrig på billeder af produktet.

Snyd med harddiske er sjældent ligeså lette at gennemskue da det findes i alskens størrelser og de falske er altid bygget over en pirat kopi af original produktet.

Læg mærke til den fine kasse og emballage på billedet til venstre, men indholdet af harddisken er knap så fint som det ses på billedet til højre.

Fælles for både USB nøgler og harddiske er at når man sætter dem i computeren bliver de vist med den falske størrelse og man ligger ikke mærke til det hvis man fylder dem over deres rigtige størrelse før man igen skal bruge filerne. Da vil de være tomme.

Det skal pointeres at der snydes også med de helt små størrelser af USB flash nøgler/sticks. Her er det ofte den billige pris der er afslørende.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar

Baggrunden for opslag og artikler her på AOit er mine mere end sidste ti års erfaringer i drift og brug af LAMP platformen til at løse et utal af opgaver. En platform der består af Linux, Apache, MySQL og PHP. Alle fire frit og åben software og til at presentere data som som information bruger jeg HTML til formatering og CSS til layout.