Hardware

Egen udviklet hardware til "embbed" systemer og data opsamling i den virkelige verden, samt specielt tilpasset konsoller og servere.
Turnkey systemer med to års fuld drift og support, fås for alle internet services.
AOit gør sig også i drift og service af hardware. For mere information se under "IT Service".

Indholdsfortegnelse


Automatisering og dataopsamling

Prototyper der kan lette hverdagen via automatisering eller informations distribuering også kaldet ADP systemer, typisk til brug i "intelligente huse" eller produktions miljøer.
Leveres sammen med bruger venligt webinterface der kan styre op til 400 enheder. Alle enhederne operere selvstændigt og kan aflæses og indstilles via mange typer af data transmission fx 1.5km radio link, WIFI og GPRS (mobil tlf).

Funktions områder Funktionaliteten opnås ved at indsamle data via sensorer og beregne det med programmerbar logik, hvorefter der kan fortages en handling, det kan fx være relæ kontakter der tænder og slukker eller beskeder der sendes eller vises på forskellig vis.

Til udvikling af alle hardware løsninger samarbejdes der med en faglært elektriker for at sørge for hardware lever op til stærkstrøms bekendelsen, så installationer er sikre at tage i brug og samtidig giver det mulighed for at sætte din prototype i produktion til eventuelt salg.
Udviklingen af en prototype koster typisk fra omkring 1500kr i hardware omkostninger.

Framework for ADP udvikling

Løsningerne bygger på et framework, hvor de enkelte komponenter udvikles til den specifikke opgave. I dette framework er kernen et "kontrol modul" kaldet AOCM. Det er til dette kontrol modul man tilslutter sensorer på op til fire indgange og tilslutter fx relæ kontakter på op til fire udgange.
Kontrol modulet beregner den indsamlet data fra sensorerne og fortager en handling ud fra en forprogrammeret logik.

Den simpleste måde at kommunikere med modulet for at fortage konfiguration eller monitorering er via USB. Selve kommunikationen sker via en hjemmeside der køre lokalt på den computer man tilslutter. Når et modul er konfigureret fungere det autonomt.
Har man behov for permanent tilslutning til fx overvågning og manuel operation fra separat lokation er der forskellige netværks muligheder, bla. Ethernet, wifi, GSM (GPRS, SMS) og Radio link, dog ikke samtidig.

AOCM

Kontrol modulet består af en Arduino "micro controller" der er en OpenSource prototype platform. På billedet kan du se nogle af de forskellige typer Arduino der tages udgangspunkt i.

Fra venstre mod højre:
Pro Mini
Nano
LilyPad (til tekstil)
Pro (uden stik)
Uno (standard)
Mega (mere I/O)

Der findes flere typer og udseendet af komponenter kan varierer.

Installations oversigt

Nedenstående billede viser hvordan fem AOCM'r autonomt håndtere deres fire ind og udgange.
Via forskellige data forbindelser, kan de monitoreres og kontrolleres fra en server.
Serveren fungere samtidig som bindeled til forskellige typer af terminaler som fx telefoner.

Demo web-interface

Tryk på billedet for at få adgang til en live demo. Inputs er generet af random tal fra 0 til 1023.


Tilbage


IT hardware 

Til central data opsamling og distribution via AOCM og "turnkey" forretnings løsninger baseret på Acore benyttes som udgangspunkt Siemens Shuttle computer, se nedenfor.

Enterprise computere sammensættes til opgaven, og er oftest baseret på Scientific linux, den frie version af RedHat Enterprise.

Siemens Shuttle computer (Shuttle XS35V2)
Lydsvag og driftsikker, ingen mekaniske dele.
Den perfekte base og backup station til din Acore eller som firma server. Kan leveres med beslag og side som en del af internet installation.
Hardware konfigurations forslag til kontor arbejdsstation eller server:

Intel Dual Core Atom D525 1.8GHz
2GB RAM, 65GB SDD, VGA.
2500kr eks. moms.

Tilbage

Data storage

En løsning for data opbevaring sammensættes på baggrund af behov, men i de fleste tilfælde er en Drobo den rette, både angående pris, fleksibilitet, sikkerhed og driftomkostninger.

Fælles for dem alle:

 • Sikkerhed for op til to defekte harddiske.
 • Har du mere end tre harddiske i kassen kan man få ekstra sikkerhed ved at give afkald på lidt mere plads. Kan dynamisk ændres alt efter aktuelle behov.
 • Hotswap.
 • Defekte harddiske kan udskiftes op til to adgangen uden at afbryde datatransmission.
 • Harddisk modeller og størrelser kan blandes
 • Dynamisk udvigelse, inden for samme kasse.
 • Solid State Drive (SSD) understøttelse
 • Batteri sikre data transaktioner afsluttes ved strømafbrydelse.

 • Tilbage
  Baggrunden for opslag og artikler her på AOit er mine mere end sidste ti års erfaringer i drift og brug af LAMP platformen til at løse et utal af opgaver. En platform der består af Linux, Apache, MySQL og PHP. Alle fire frit og åben software og til at presentere data som som information bruger jeg HTML til formatering og CSS til layout.